Gyakran Feltett kérdések - GreenLight pályázatok 2018-2024

A Greenlight pályázatokat igyekeztünk úgy megolkotni hogy minden generáció számára és különböző mértékű intelektualitással rendelkező embertársunknak érthető és vonzó legyen. 

Ennek ellenére létrehoztunk egy GYIK oldalt, ahol a legfontosabb kérdésekre megkaphatjuk a választ a pályázat működésével kapcsolatban.

A kérdések kendőzetlenűl érkeztek be hozzánk!

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

1 Mi alapján döntöttek a pályázattal kapcsolatban?
Az elbírálást saját megitélésünk szerint végeztük!

A döntés, a támogatás odaítélése több tényezőtől is függ. Függ a beérkezett pályázatok számától, függ attól, hogy pontosan milyen szolgáltatásra pályázik és függ a beadott pályázatok minőségétől, annak egymáshoz történő viszonyulásától.

Kiértékeléseket csak is üzleti szempontból vizsgáljuk!
2Mi az amit biztosan megkapok ha befizetem az összeget?
Mi a pályázatfeldolgozási díj mellé 6db soundtracket zeneszámot és Greenlight EBOOK könyvet biztosítunk melyet le lehet tölteni a pályázati csomag megvásárlásával.

Semmisem biztos, mivel ez egy pályázat. A rendelkezésre álló erőforrásainkat mindenképpen kiosztjuk!
3Nem nyertem a pénzt visszautalják?
Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződéseknél pedig felmondási jogunkat elveszítjük, ha a szolgáltatás egészét teljesítette a vállalkozás (és amennyiben kifejezett, előzetes beleegyezésesünkkel és annak tudomásul vételével kezdte meg a teljesítést a szolgáltató, hogy az egész teljesítés után felmondási jogunk elvész). Ilyen a pályázat feldolgozási díj is ami egyszeri adminisztrációs költség.

A feldolgozási díj független a pályázati döntéstől.
4Mi lesz azoknak a befizetésével, akik nem nyertek?
Mivel mi For Profit cég vagyunk nekünk az a szerencsés ha minél többen pályáznak.

Mivel a pályázatokra üzleti szempontból tekintünk, nekünk az a jó ha minél több pályázat érkezik be hozzánk, így több lehetőségünk van arra hogy a számunkra megfelelő pályázatokat támogathassuk!
Pályázatonként maximálisan 99 pályázó támogatását tervezzük (tehát ennél kevesebbet, de van hogy a többszörösére is emelhetjük a támogatható keretet)
5Mi az a feldolgozási díj?
A pályázatfeldolgozási díj egyszeri adminisztrációs költség. Ez egy ugyanolyan értékű szolgáltatás mint pl. egy tanácsadási díj.
6Nem megszokott hogy pályázatnál díjat szednek!
Szeretnék pár pályázatfeldolgozás díjas pályázatot is bemutatni:

Pályázati eszköz témákban a Mitev Kutató és Fejlesztő Kft kiírása a Jeladó Internet Kommunikációval vagy korábban Látássérült személyeknek az Informatika a Látássérült Alapítvány majdnem tízezer forint nevezési díjjal írt ki (FS2015) pályázatot beszélő szoftverekre. Ide sorolhatnám a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft ahol a (LSER2017-től és FOF2017-től) pályázatokban valló részvétel több tízezer forint, vagy a Magyar Marketing Szövetség Év honlapja pályázata is. Még pár példát említve a Nemzeti Kulturális Alap könnykiadási pályázatra való jelentkezésnél a nevezési díj 100 ezer forint is lehet.
Továbbá ilyen még a Holdkő Kultúrális Alapítvány pályázata és a Cuki cicák Alapítványnak felajánlott támogatások és a Pairdime Kft könykiadási pályázatai is.

Állami szinten a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP Közösségi környezet kollégium pályázati kiírás Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-vel pl: NEA-KK-20-O kódjelű pályázat aminek a feldolgozási díja: 2000 forint.

Szóval látható hogy nem mi vagyunk az egyetlenek akik pályázatfeldolgozás díjas pályázatot írunk ki, de mi vagyunk a leginnovatívabbak az eszközök és megoldások alkalmazása terén.
7Gondoltam, hogy ez csak egy pénz csalás

Akkor igaza lenne ha nulla teljesítés lenne mögötte.

Lássuk a rövid az érveket hogy miért nem csalás:

  • Mert nem a szerencsén múlik a támogatás
  • Mert rendelkezünk a támogatáshoz szükséges forrásokkal
  • Leinformálható magyar cég vagyunk
  • Maximálisan 99db pályázatot támogatunk, de ezt a keretet ha szükséges tudjuk még növelni
  • Pályázatunk kitöltése átlagosan 5 perc
  • A pályázatok kitöltése annyira egyszerű hogy nincs szükség pályázati író cégre
  • 5000 forint egyszeri adminisztrációs költség mellett FIX ajándék terméket is biztosítunk számodra
  • Kedvezményezettként 150 ezer forint piaci értékű támogatást biztosítunk ami jóval több mint a pályázat feldolgozási díja
  • Új és Garanciális készülékeket biztosítunk számodra
  • Eddig több mint 1000 pályázati nyertes és 100 millió forint piaci értékű támogatás
8Mi az a piaci érték?
A pályázat tervezett támogatási kerete az informatikai eszközök becsült piaci értékéből + a nyújtandó támogatások forintban kifejezett összegéből + weboldalak becsült piaci értékéből áll.

Az az összeg, amennyiért egy eszköz cserélhető, szolgáltatás eladható szokásos piaci feltételek mellett. Más tekintetben a piaci ár az az ár, amit a befektetők hajlandók fizetni a tulajdonból származó jövőbeni előny birtoklásáért.
9Mindenkit támogattok a kontingens erejéig? Ezt hogy kell érteni?
Kontingens: megszabott keret, engedélyezett létszám vagy mennyiség, keretszám, mennyiségi korlátozás; hozzájárulás, hányad, részarány; megszabott arányos hozzájárulás vagy rész.

Pályázatonként maximum 99db pályázatot támogatunk. Amikor letellik a pályázati idő, akkor kezdjük összeállítani a támogatottak listáját, így a rendelkezésre álló erőforrásainkat elosztjuk a többi pályázót automatikusan elutasítjuk.
10Ez piramis játék?
A piramis játék szinte mindenhol tiltott “gazdasági” tevékenység.

A pilótajáték vagy piramisjáték olyan nem fenntartható hierarchikus pénzügyi hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a korábbi tagok, a „piramisban” felette elhelyezkedő személyek kapják meg.

A másik variáció az, amennyiben nem kell senkinek semmit küldeni, viszont te kapsz fizetséget egy csatlakozási díj ellenében. Ekkor természetesen a cég semmilyen profitot nem termel, a fizetést a csatlakozási díjak exponenciális növekedéséből fedezik. A piramisjáték szervezése Magyarországon bűntett a Btk. 412. §-a szerint.

Tehát mi nem végzünk ilyen tevékenységet!
11Miért engedi ezt a hatóság?
A vállalkozás pályázati tevékenységét a fogyasztóvédelem VE-09/01/00135-12/2019 Ügyiratszámon megvizsgálta és a jogszabályi feltételeknek megfelelően az Fttv. rendelkezéseit nem sérti, jogsértést nem tárt fel.

A NAV 4550701427 iktatószámon végzett adóhatósági szúróprobaszerű ellenörzés során megállapítást nyert, hogy a vizsgált időszakban a pályázóknak kiszámlázott összegek ténylegesen a pályázati oldalon feltüntett összegeknek megfelelnek. Adózó a pályázati díjakról kiállított számlákat a könyveiben és ÁFA bevallásaiban szerepeltette.
12Már bent lévő pályázat beszámmít a következő elbírálásnál?
Akiknek az üzleti terve meggyőzött bennünket, de nem került be a kiosztható mennyiségbe, fenntartjuk a jogot arra, hogy ingyenesen meghívjuk a következő kiírt pályázatunkba. (Ez esetben külön értesíteni fogjuk,)
13Sok 5000 forint jó kis üzlet gondolom!
A feldolgozási díj összege méltányos a megítélt támogatás értékéhez képest, ami 150 ezer forint piaci értékű is lehet.

Szerintünk ez egy jó Deal lehetőség azoknak is akik komolyan szeretnének a piaci feltételekhez képest az erőforrásainkból jelentős kedvezménnyel részesülni.
14Ez most egy szerencsejáték?
A szerencsejáték olyan játékforma, amelynek során pénzben vagy más értéktárgyban kifejezett téteket tesznek egy bizonytalan kimenetelű esemény végeredményére. A játék célja az esemény kimenetelének eltalálása és további pénz nyerése. A játékelmélet alapján a szerencsejáték zéró összegű játék, mivel a résztvevők csak egymás kárára növelhetik nyereményeiket.

A szerencsejátékok napjainkban szoros állami ellenőrzés alatt állnak a világ szinte minden országában: a szerencsejátékok megszervezése általában állami monopólium, amelynek tevékenységét a pénzügyminisztérium vagy az adóhivatal felügyeli.
Tehát NEM! Ez nem az a tevékenység!