Még mindig változik a Facebook hírfolyama, amely a jövőben előnyben részesíti a hozzánk földrajzilag közel eső történéseket. Ez megint a felhasználók egy részének lesz jó, mások meg szívhatják a fogukat.

A Facebook folyamatosan alakítja a hírfolyamot és a mögötte álló algoritmust, illetve az utóbbi időben nagy erőkkel próbálja szűrni a nem valódi híreket és tartalmakat is. Ez persze van, akinek jó, másoknak meg nagyon nem. A fejlesztések keretében ugyanis a hírfolyam a jövőben sokkal jobban koncentrál majd a helyi hírekre.

Hirdetés

A Facebook ezzel is szeretné barátságosabbá tenni az oldalt, illetve sokkal relevánsabb tartalmakat akar kínálni az emberek számára. A változtatásokról maga Mark Zuckerberg beszélt.

A módosításoknak hála a felhasználók olyan híreket és történeteket látnak majd gyakrabban, amelyek hozzájuk földrajzilag közel első kiadóktól származnak. A Facebook ugyanis a tartalmak rendezéséhez a földrajzi adatokat használja fel. Ha valaki követ egy-egy kiadót (vagy az ismerősei tesznek közzé valamelyiktől tartalmakat), az a jövőben nagyobb arányban jelenik meg a hírfolyamban.

Miközben ez jó hír a kisebb oldalak számára, addig Zuckerberg azt reméli, hogy a frissítéseknek hála az emberek jobban tisztában lesznek majd azzal, hogy mi történik a közvetlen környezetükben.

A legújabb változtatásnak egyébként megint nagyjából hasonló kimenetele lesz, mint az előzőnek, amikor a családok és közvetlen barátok postjait erősítették a céges oldalak és ritkábban kontaktolt, távoli ismerősök kárára, valamint a lájkolással szemben a kommentelés és beszélgetés számít “erősebbnek”.