Greenlight pályázatok bemutatása - GreenLight pályázatok 2016-2020

Előzmények

A pályázataink előzménye, hogy az Xpertstudio Kft Tamop 3.2.6 B Fiatalok Vállalkozóvá válása pályázaton nyert támogatást.

Xpertstudio Kft Tamop 3.2.6 B pályázat

A pályázati támogatás során eszközöket szereztünk be amiből IT – Média szolgáltatásainkat megalapoztuk. Ehhez szervert és szoftvereket vásároltunk. Elkészítettük a weboldalainkat, hírportált fejlesztettünk hogy meg tudjuk valósítani a céljainkat.

Ezúton is megköszönöm a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Az első nekifutásra több előzmény miatt is sajnos a projekt nem váltotta be a hozzáfűzött reményeit, elsősorban politikai okok miatt. Az megyei hír és véleményportál nem tudott befutni, bár megjelentünk a legnagyobb hazai médiában is. Origo, Index Atv …, de a nézettség önmagában nem volt elég.

Viszont azóta folyamatosan fejlődik a szintén pályázati témákkal foglalkozó www.napipalyazat.hu portálunk.

2015 Novemberére gondolkodni kellett hogyan induljunk el ezen az úton és ekkor jött az ötlet hogy meg kellene pályáztatni az Xpertstudio Kft szolgáltatásait.

Pályázati innováció

Mivel új Vállalkozás voltunk a piacon konkurenciánk volt a honlapkészítés terén, a média szolgáltatások terén, a hírportál üzemeltetés terén és az Informatikai eszközök üzemeltetése terén. Ezért volt szükség verseny kiírására, hogy publikációt biztosítsunk az Xpertstudio Kft-nek és ügyfelekhez jussunk.

Minden induló vállalkozásnak segítünk ebben a pályázati innovációban, hogy ők is sikereket tudjanak elérni.

Ekkor kölcsönhöz folyamodtunk, hogy megfelelő hirdetési kerettel elkezdhessük hirdetni a vállalkozás szolgáltatásait. Ezért neki is álltunk elkészíteni a www.cegpalyazat.hu oldalt. Rengeteg utánajárás követően figyeltünk arra hogy minden feltüntet információ, adatvédelmi irányelvek betartása mellett elkezdhessünk pályázatokat befogadni.

Szemléletmódunkat tekintve egy komplett informatikai és média eszközökkel rendelkező vállalkozással szerettünk volna mások projektjeibe befektetni, elképzeléseiket megvalósítani.

Meg is hirdettük Digitális világ címen a pályázatunkat. A hirdetéseket 3 különböző online platformon kezdtük el futtatni.

Pályázatok hirdetése

Az akkor még elég jónak számító Pafi.hu és a máig erős helyet képviselő palyazatok.org oldalon jelentünk meg.

Egy belső kérdőívet is készítettünk hogy mérni lehessen a látogatók érkezése és konverzió hatékonyságát hogy megnézzük melyik hirdetési felület a legeredményesebb.

A google kereső profin beállított hirdetési kampánnyal nagyon szépen hozta a látogatókat akik konvertáltak is. A közösségi platformnál a Google Adwords messze erősebb volt az összes többi hirdetés platformhoz képest és ez azóta még inkább megváltozott. A hirdetési platformok az ablakon kidobott pénz, most már nem ajánlanám senkinek sem nyugodt szívvel.

Greenlight GA nézettség

Azóta persze drágult a PPC piac is.

Miért a pályázatok kiírása?

Az első és legfontosabb hogy elérjünk sok embert a szolgáltatásainkkal, új ügyfeleket tudjunk szerezni. Enélkül egy vállalkozás tönkre megy előbb utóbb.

A második ok, hogy sokan szeretnek pályázni, megmérettetni magukat forrásokért cserébe. Ezért úgy kellett felépíteni a pályázati szolgáltatásokat hogy legyen egy alap támogatási rendszer ami teljesen a mi kontónkra bevállalunk és több kapcsolódó szolgáltatást alakítottunk ki úgy mond Cross és Upsellként tudjunk kínálni az új ügyfeleknek.

Az első pályázati zárást követően a pályázókkal a projekt végrehajtás során olyan jól sikerült az üzletek lebonyolítása, hogy a kölcsönt vissza tudtuk fizetni és még maradt is bőven, így kiírtuk a 2. pályázati kiírásunkat is amire már jobban felkészültünk és nagyon sok anyagot és tartalmat is elkezdtünk készíteni hozzá.

Tapasztalatok nyertes és vesztes pályázatokkal kapcsoltban

Mindig előttünk célként lebegett hogy annyi pályázatot bevállaljunk amennyit csak lehet. Ezzel a jövőben sem szeretnénk változtatni ugyanis lemorzsolódók mindig lesznek.

Ami pozitívum volt hogy nagyon sok embert megmozgat ma is felhívásunk és igényt tartanak ezen lehetőségekre még akkor is, ha fizetni kell a pályázatban való részvételért.

A szerencsejátékokkal ellentétben egy ilyen pályázatnál nem szerencsén múlik a támogatás ezt hangsúlyozzuk is.

A negatívum az elutasított pályázatokkal kapcsoltban volt. Sajnos az emberek többsége a csalódottságának hangot is ad, ilyenkor jön hideg és meleg egyaránt!

Nem vagyunk sem csalók sem szélhámosok ezt itt és most visszautasítom! Ha ez így lenne nem lennének kedvezményezettek. El sem tudják képzelni hogy akikkel ilyenkor projekteket valósítunk meg, mennyi munka és erőfeszítés hárul ránk.

Sajnos az érem egyik oldalát látják csak ilyenkor a támogatáshoz nem jutó emberek, de ezt viselni kell a cél érdekében. A cél pedig minél több pályázati projektet tudjunk kivitelezni és felnőjünk a nagy és sikeres vállalkozásokhoz.

Ez egy üzleti pályázati modell aminek a feltételeit mi diktáljuk. Nem mi kuncsorgunk hogy pályázzon hozzánk, hanem ha valaki szeretné igénybe venni a szolgáltatásainkat jelentősen olcsóbban mint ami a piacon elérhető akkor válasszon minket és PÁLYÁZZON !!!

Meglepetésünkre nagyon nívós nevek és erős árbevételű cégek is jelentkeztek szép számmal.

Pályázat mint célpiac

Elmondható hogy a pályázati kiírásaink a legszélesebb piaci spektrumon működnek A kisnyugdíjas idős emberektől a fiatal diákokig, a vállalkozásoktól a Nonprofit / Civil szervezetekig mindenkit lefedünk.

A piac nagysága kb 200 ezer cég vagy vállalkozás, 80 ezer civil szervezet, alapítvány vagy egyesület és körülbelül 3 millió állampolgár.

Ez látszik is a Google trends, Google ADS és gazdasági kutatások adataiból amikor elemezzük a pályázattal kapcsolatos kereséseket. Havi szinten több százezer keresés, így akik jól Keresőoptimalizálnak jelentős látogatókra tudnak szert tenni. teljesen ingyen. Vagy marad a hirdetés ami szinte kimeríthetetlen forrást biztosít egyenlőre.

Mi nem pályázatokat írunk, hanem pályázat útján nyújtunk vissza nem térítendő eszköz támogatást és szolgáltatásokat – ebben van a piac ereje!

Greenlight pályázatok

Az elmúlt 2 évben óriásit fejlődtünk és nagyon sok tapasztalatot szereztünk ezen a piacon és ebben az új innovatív marketing megoldásban.

Kiszerveztük a pályázatok hirdetését és szervezését a TEES Nonprofit Kft -vel így még színvonalasabb megoldásokat kezdtünk el alkalmazni. Természetesen azért van még hova fejlődni. Bezártuk a régi fabrikált pályázati rendszerünket és teljesen új alapokra helyeztük ezt a pályázati üzleti megoldást. Elindítottuk a Greenlight pályázatokat.

Úgy néz ki hogy az első időszakhoz képest 1 év alatt megháromszoroztuk a beérkező pályázatok számát.

Volt olyan kiírásunk is ahol közel 70%-ban mindenkit támogatni tudtunk.

A pályázatok kiértékelése és feldolgozása során átlagban 45%-hoz közeli támogatási intenzitást tudtunk biztosítani. A Népszerűségünk növekedésének következtében persze ez az arány csökken és a pályázók közötti verseny fokozódik.

Igyekszünk több folyamatot is automatizálni hogy erőforrásaink nagy részét a projekt megvalósításra és az átalánydíjas partnereinkre tudjuk fordítani.

Pályázatfeldogozás díjas pályázatok

Szeretnék pár pályázatfeldolgozás díjas pályázatot bemutatni.

Pályázati eszköz témákban a Mitev Kutató és Fejlesztő Kft kiírása a Jeladó Internet Kommunikációval vagy korábban Látássérült személyeknek az Informatika a Látássérült Alapítvány majdnem tízezer forint nevezési díjjal írt ki pályázatot beszélő szoftverekre. Ide sorolhatnám a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft ahol a pályázatokban valló részvétel több tízezer forint, vagy a Magyar Marketing Szövetség Év honlapja pályázata is. Még egy példát említve a Nemzeti Kulturális Alap könnykiadási pályázatra való jelentkezésnél a nevezési díj 100 ezer forint is lehet.

Szóval látható hogy nem mi vagyunk az egyetlenek akik pályázatfeldolgozás díjas pályázatot írunk ki, de mi vagyunk a leginnovatívabbak az eszközök és megoldások alkalmazása terén.

Eredmények

2016 Január óta rengeteg pályázat érkezett be hozzánk, ebből több mint 400 kedvezményezettnek 60 millió forint piaci értékű támogatást biztosítottunk.

Partnereink és ügyfeleink pályázatainkban nem vehetnek részt!

Befektetett munka

Rengeteg ingyen munka, tartalom gyártás, hirdetési költség, nagy mennyiségű beérkezett levelek, amikre 24 órán belül kell választ adni, telefon és üzemanyag költség, tárgyalás a partnerekkel, közben honlap fejlesztés és média anyagok gyártása és eszközök vásárlása volt terítéken ezidáig.

A sok befektetett munka lassan kezd megtérülni, mind nézettségben, mind az oldal követők számában és mind a beérkezett pályázatok számában nyomon követhető.

Azt gondolom ha nem fektetnénk ekkora munkát, időt és pénzt akkor nem lennének ezek az eredményeink.

Átláthatóság

Fontosnak tartjuk hogy az érdeklődő pályázó minden információt megtudhasson rólunk, ezért indítottuk el a Greenlight kulissza pályázati híreket. Természetesen vannak üzleti titkaink, de a működésünk és a pályázatokkal kapcsolatos információkat közöljük a minél nagyobb átláthatóság miatt.

Innováció

A Greenlight pályázati támogatások során modern és garanciális készülékeket biztosítunk korlátozott példányszámban, továbbá “korlátlan” mennyiségben minden szolgáltatásunkra. Persze a korlátlant is korlátoztuk maximum 99db-ra pályázati kiírásonként. (:

Innováció szempontjából legújabb hirdetési megoldások alkalmazása, a digitális megjelenés és ügyfél élmény fokozása révén minőségi honlapokat készítünk mindenki számára. Mindig a legújabb technológiát használjuk!

Pályázatainkra jelentkezés mente

A hirdetéseink révén valamelyik érkezési oldalon olvassák a pályázati felhívásunkat. Az érdeklődő ezt követően feliratkozik hírlevélre vagy Push üzenet szolgáltatásra, vagy felveszi velünk a kapcsolatot Facebook Messengeren ahol egy Chatbot próbálja az érdeklődőnek a megfelelő információ átadni.

A pályázati szemléletmódunk olvasható honlapunkon, a pontos támogatási forma és a fenntartással kapcsolatos követelményeket is közzétettük.

A támogatói szerződésben sem lesz más vállalás sem pénzbeli kötelezettség mint ami a weboldalon fel van tüntetve.

Miután tanulmányozták a kiírásunk és a Pályázati feltételek oldalunkat az elektronikus pályázati felülethez érve 3 pályázati csomag közül választhat a pályázó. Ennek egyébként itt tényleg profit maximalizáló oka van.

Az első csomagot azok választják akiket a kiírásunkból csak egyetlen egy dolog érdekli. A második csomagban 2 és több kiírás is bejelölhető. Elmondható hogy szinte mindenkit szoktunk innen már támogatni.

A Prémium pályázati csomag ami a harmadik a sorban, emelt pályázati támogatást biztosít. Aki erre pályázik 100% támogatásban részesül, de nem csak résztámogatás hanem teljes támogatást kap mindenre.

Mi történik pályázat beküldést követően?

A pályázat benyújtást követően ha minden feltétel teljesül, feldolgozzuk a pályázatot. Ha formailag megfelel és számunkra is érthető, akkor pályázat záródátumig külön ezzel kapcsolatos visszajelzést nem küldünk. Csak a pályázatfeldolgozási díjhoz a szamlazz.hu rendszere fogja email postafiókjába megküldeni a számlát.

A záródátumot követően fogunk értesítést küldeni a döntésünkről.

Itt még egyszer megjegyzem hogy mindenkit támogatni szeretnénk de erőforrásainkhoz képest lesz akinek minden kérését teljesíteni tudjuk, lesz akiknek csak résztámogatást tudunk biztosítani és a nagy számok törvénye szerint, lesznek akik nem fognak tudni beleférni a támogatásunkba.

Azok akiknek megküldjük a Támogatói Okiratot még elállhatnak bármikor a szerződéstől. A szerződéstől való elállás nem függ össze a pályázattal, ugyanis annak feltétele a pályázat benyújtásakor teljesült.

Pályázatok személyes adatok

A pályázatban számunkra megosztott és nyilvánvalóvá vált információkat és személyes adatokat kérésre töröljük a rendszerünkből. A számlázáshoz szükséges adatok a szamlazz.hu rendszerében és a törvényi előírásoknak megfelelően weboldalunkon tároljuk, őrizzük. 5. évtől pedig töröljük rendszerünkből. Ezen személyes információkat fel nem használjuk, adatokat harmadik személynek át nem adjuk!

Mi a célunk?

Az ideális pályázati megoldások kidolgozása. A digitális megjelenés olyan mértékű támogatása hogy a lehető legtöbb jelentkezőnek tudjunk eszközt mint lehetőséget biztosítani, hogy az online megjelenés ne jelentsen horribilis induló költséget egy induló vállalkozásnak és hogy egy magánszemély is könnyedén eligazodjon ebben a látszólag bonyolult világban.

A generációk összekapcsolása és civil szervezet, Alapítványok, Egyesületek vagy bármilyen közösség összefogása egy cél mentén az online információs technológiák révén.

Ha kérdésed van vagy észrevételed vedd fel velünk a kapcsolatot!

Üdvözlettel: Varsányi Gergely

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Miért kell Feldolgozási díjat fizetni? | Pályázatainkkal kapcsoltos összes információ | Záródátum?

A pályázatok záródátumhoz vannak kötve, így a következő értesítés a záródátumot követő elbírálás után fog érkezni! Maximum 500 ezer forint piaci értékig támogatunk eszközökkel!!!