Greenlight pályázati támogatás

Új mikrovállalkozások alapításának támogatása, nem mezőgazdasági tevékenységek indítására

A támogatás célja

A vidéki térségekben élő, vállalkozó szellemű és piacképes ötletekkel rendelkezők támogatása, közel 1 millió forint piaci értékű vissza nem térítendő támogatással. A pályázat támogat minden olyan vállalkozói tevékenység elindítását, ami a digitális megjelenés elősegítését és az online vállalkozói létformát részesíti előnyben A pályázat célja különböző szükségleteket kiszolgáló online áruházak (webáruházak), vagy turisztikai céllal üzemeltetett panziók, továbbá helyi sajátosságok termékek vagy vállalkozói portfolió erősítése, illetve szolgáltató mikro-vállalkozások indításának támogatása.

A támogatás igénybevételének feltételei

Jelen támogatása csak és kizárólag abban az esetben vehető igénybe, ha a pályázó minden feltételnek megfelel az alábbiak közül:

 • kistelepülésen* él minimum a pályázat benyújtását megelőző év január 1-ét megelőzően, tehát 2016. január 1-ét megelőzően ilyen településen volt a lakcíme

 • 18. életévét betöltött természetes személy
 • a pályázatból finanszírozni kívánt beruházás is ebben a térségben valósul meg
 • a benyújtott pályázathoz tartozó üzleti-, pénzügyi tervben meggyőzően bemutatja leendő vállalkozása életképességét
 • magánszemélyként nyújtja be a pályázatot, de nyertes pályázat esetén vállalja hogy 6 hónapon belül egyéni-, vagy társasvállalkozást alapít

Nem kizáró ok

Amennyiben a pályázó részt vesz a bármilyen fiatalok vállalkozóvá válásának támogatásában vagy munkanélküliek vállalkozóvá válásának támogatásában.

Kizáró tényezők

Nem nyújtható támogatás azoknak, akikre a lenti felsorolásból bármelyik igaz:2008 01.01-et követően van, vagy volt is vállalkozás a nevén

 • aki nem kistelepülésen* él legalább 1,5 éve lakcímkártyával alátámasztható módon (azaz 2016. január 1-én már ott kellett lenni a lakcímnek)
 • aki mezőgazdasági termelő tevékenységet akar folytatni (nekik a fiatal gazda pályázatot javasoljuk)
 • 18. életévüket nem betöltött személyek
 • aki bármilyen vállalkozás indítása alól vagy ügyvezetői tevékenység alól el van tiltva

Kötelező vállalások:

Mint minden vissza nem térítendő támogatás esetében ennél a pályázatnál is szükséges bizonyos vállalásokat tenni a pályázóknak. A nyertes pályázóknak a következő dolgokat kell teljesíteni:

 • a támogatói döntést követő 3 hónapon belül el kell kezdeni az üzleti terv végrehajtását
 • 6 hónapon belül meg kell alapítani a egyéni-, vagy társas vállalkozást
 • a megvalósítási időszak 3. évében a egy projektzárót vagy a 3. év utolsó pénzügyi jelentését megküldi számunkra

A pályázat 2019. Január 01-től első kőrben Március 31-ig lehet benyújtani akár párhuzamosan a 2 megnevezett másik pályázati lehetőséggel kombinálva.

Itt tudja benyújtani a pályázatot!

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL: GREENLIGHTPALYAZATOK.HU/#PALYAZAT

 
Greenlight pályázatok zárt csoport
Zárt csoport

Csatlakozás a csoporthoz

Ha kérdeznél Facebookon:
 

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Greenlight Támogatások Facebook csoport Greenlight pályázatokról mit is érdemes tudni? A pályázataink kiírója a TEES Nonprofit Kft vagy más néven Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit szervezet