Lakossági pályázatok 2020 - GreenLight pályázatok 2018-2024

Összegyűjtöttük a jelenlegi lakossági pályázatokat és a 2020-as trendeket mire lehet számítani.

Lakossági pályázatok 2020

Lakossági Gépcsere

Otthon Melege Programban: társasházak fűtéskorszerűsítésre

2 milliárd forint keretösszeggel jelent meg az “Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere alprogram” című pályázati felhívás az Otthon Melege Program keretein belül. A támogatási kérelmeket társasházak és lakásszövetkezetek nyújthatják be fűtéskorszerűsítésre, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás akár 75 millió forint is lehet. A pályázatok benyújtására 2019. szeptember 24. 10 órától van lehetőség.

A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az energiahatékonyság javítása.  A lakások elavult fűtésrendszerei óriási energiaveszteséget, ezáltal többlet szén-dioxid kibocsátást okoznak. Az energiatakarékosság fokozását és az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentését szolgáló épületenergetikai korszerűsítéseket célzó beruházások megvalósítása költséges, és emiatt gyakran kivitelezhetetlen magánszemélyek számára megfelelő támogatás nélkül. Jelen alprogram lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy a távhőszolgáltatásban érintett lakásszövetkezetek és társasházak lakásainak közösségi fűtési rendszerei felújításával hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, egyszersmind csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.

A pályázat keretében támogatás igényelhető az alábbiakra:

 • okos mérésre alkalmas – és a díjfizetők számára a fogyasztási adatokhoz történő napi, de legalább heti szintű hozzáférést lehetővé tevő – fűtési költségmegosztó rendszer kialakítása az okos költségmegosztók és a rendszerhez tartozó adatgyűjtők felszerelésével együtt
 • amennyiben az épületben már üzemelnek okos mérésre nem alkalmas költségmegosztók, úgy ezek teljes körű cseréje okos mérésbe kapcsolt költségmegosztó rendszerre
 • amennyiben az épületben már beszerelésre kerültek okos mérésre alkalmas költségmegosztók, de az adatgyűjtők beépítése nem történt meg úgy az adatgyűjtő-rendszer felszerelése és az okos költségmegosztó rendszer kialakítása

Emellett támogathatóak az alábbiak:

 • a csőrendszer egycsöves rendszerről kétcsöves rendszerűvé, vagy legalább átkötő szakaszossá történő átalakítása;
 • az épület fűtési rendszerének hidraulikai egyensúlyát és – ezen keresztül – hőfogyasztásának szabályozását biztosító strangszabályozók felszerelése;
 • a fűtési rendszer strangjainak hidraulikai beszabályozása;
 • a lakások hőleadóinak egyedi szabályozását biztosító termosztatikus szelepek és fejek valamint – kétcsöves fűtés esetében – visszatérő csavarzatok, egycsöves fűtés esetén golyóscsapok felszerelése;
 • legalább a legnagyobb fűtőfelületű hőleadóra kötelező jelleggel okos termosztatikus fej felszerelése;
 • meglévő radiátor(ok) új alumínium radiátor(ok)ra történő cseréje (azonos kötéstávolságú alumínium radiátorok beépítése a szükséges fűtővíz-hőmérséklet megtartása vagy csökkentése mellett)

A támogatás minimális mértéke az elszámolható bruttó költségek 10 %-a, maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 50 %-a. A támogatás összege minimum 150.000 Ft, maximum 75.000.000 Ft. A támogatás maximális mértéke lakásonként maximum 350.000 forint.

Pályázatot elektronikusan benyújtani 2019. szeptember 24. -től lehet még rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

Digitális megjelenítés erősítése a lakosság körében

A TEES Technológia az Esélyegyenlőségért Nonprofit Kft pályázatot hirdet a Társadalom digitalizációja, állampolgárok és szervezetek digitális megjelenésének a támogatása és technológiák népszerűsítése és eszközökhöz juttatása.

Ingyen Weboldal – Webáruház készítés Ingyen tartalom feltöltéssel. Professzionális Honlapok elkészítése gyors SSD tárhelyen és ingyen domain regisztrációval biztosítva
PC Számítógép konfiguráció és Laptop vásárlásának támogatására egyszeri pénzbeli támogatás, így a támogatott részt a TEES Nonprofit Kft egyenlíti ki a szolgáltatónál (30% vásárlási kedvezmény biztosítása)
Ingyen Amazon Fire Tablet készülékek támogatásra, melyet ingyen szállítunk le kedvezményezettjeinknek
Ingyen Apple IPHONE telefonkészülékek támogatásra, melyet ingyen szállítunk le kedvezményezettjeinknek

150 ezer forint piaci értékű szolgáltatások és eszközök együttes elnyerése összesen 150 – 300 ezer forint piaci értékű támogatás biztosítanak!

Ezzel a lehetőséggel most lecserélheti elavult régi eszközeit új és garanciális számítástechnikai eszközre. Továbbá digitális megjelenésünk támogatásával összhangban Professzionális honlapokat biztosítunk melyekhez célzott megjelenést és minőségi gyors tárhelyet biztosítunk. Nem korlátozzuk az erőforrásokat, így a megjelenés is 1 másodperc betöltési idővel fog rendelkezni.

Eszköz támogatásunk során a igyekeztünk minden területet lefedni, amely jelenleg létezik a piacon. Ezekkel az eszközökkel gördülékenyen tud internetezni, dolgozni vállalkozásán vagy szabadidejét eltölteni akár utazás közben. Ez az üzleti megoldás biztosítja ön számára hogy minimális befektetéssel jelentős támogatást tudjon igénybe venni nálunk. A támogatás vissza nem térítendő!

Pályázatainkon való részvételnél minden magyar állampolgárnak szeretnénk támogatást nyújtani, a pályázati forrásainkat maximálisan felhasználni.

A pályázatok beküldési határideje 2019. Deceember 20 éjfél.

Lakossági Energetikai és korszerűsítés

Megjelent a megújulóenergia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első tenderkiírása, ahol idén egymilliárd forint pályázható meg. A pályázaton zöld prémium típusú támogatás szerezhető, lebonyolítása egy körben, elektronikusan történik.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára elmondta: globálisan sokkal több a megújulóenergia-alapú beruházás, mint a hagyományos, és a költsége is egyre csökken.

Idén Magyarországon összesen 1 milliárd forintra lehet pályázni a megújulóenergia-alapú áramtermelést támogató METÁR-rendszer első tenderkiírásában. Feltétel, hogy legyen a beruházáshoz megfelelő terület és hálózati csatlakozási lehetőség. Előnyt jelent, ha a pályázó kisebb támogatást igényel – mondta az államtitkár.

Lakossági kamat támogatott hitel

Magánszemélyek számára jelenleg nem áll rendelkezésre vissza nem térítendő támogatás napelem telepítésére, és nincs információ arról, hogy a közeljövőben várható-e valamilyen konstrukció.

2019-ben lakossági támogatás továbbra is a kedvező, 0%-os kamatú (és 0% THM-ű) hitel formájában érhető el.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet, és 10% önerőt szükséges biztosítani.

Vállalkozások részére továbbra is elérhető a VEKOP keretében a hitel+támogatás kombináció a Közép-Magyarországi Régióban. A többi régióban pedig GINOP keretében nyílik lehetőség vissza nem térítendő támogatásra.

Ezek várhatóan vissza nem térítendő vagy részben visszatérítendő támogatásokat fognak nyújtani.

Ezekre elsősorban a régebbi építésű épületek nagy megtakarítást eredményező, kizárólag komplex épületenergetikai fejlesztésével van esély pályázni.

Többgyermekes Családok Otthonteremtési Kamattámogatása

A hitelre azon igénylők jogosultak, akik megfelelnek a két vagy három gyermek után igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény és/vagy Megelőlegezett Családi Otthonteremtési Kedvezmény jogosultsági feltételeinek és a hitelcél megvalósulásához igénybe veszik azt. A hitelkonstrukció tehát önállóan nem igényelhető.

A hitelt két, vagy több gyermeket nevelő házastársak, élettársak illetve egyedülállók valamint gyermeket vállaló fiatal házaspárok igényelhetik. Gyermek vállalása csak abban az esetben lehetséges, ha a fiatal házaspár legalább egyik tagja a kérelem beadásának pillanatában még nem töltötte be a 40. életévét.

Babaváró Támogatás

A Babaváró kölcsön a gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt anyagi segítséget 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsön formájában folyósítanak.

A Babaváró kölcsön igényléséhez TB igazolás benyújtása szükséges, melyet kérjük az igénylést megelőzően szerezzen be az illetékes járási hivatalban vagy ügyfélkapun keresztül elektronikus formában. A lakóhely szerint illetékes megyeszékhelyen működő egészségbiztosítási pénztár feladatkörben eljáró hivatalok adják ki az igazolást, mely akár több napot is igénybe vehet. Fiókjainkban az igazolás hiányában csak tájékoztatást tudunk nyújtani a termékről.

Első gyermek

A kölcsön a teljes futamidőre – a kamattámogatás megszűnésére okot adó körülmény (pl. válás) kivételével – kamatmentessé válik, amennyiben a kölcsön folyósítást követő 5 éven belül teljesül a gyermekvállalás. Ha a gyermekvállalás teljesítésekor legalább egyikőjük rendelkezik magyarországi lakcímmel, 3 éves törlesztés szüneteltetés és azzal azonos időtartamú futamidő hosszabbítás kérhető.

Második gyermek

A fennálló, nem lejárt kölcsöntartozás 30%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti, amely összeg csak a kölcsön előtörlesztésére fordítható. Ismét 3 éves törlesztés szüneteltetés kérhető, ha továbbra is rendelkeznek magyarországi lakcímmel.

10 000 000 Ft felvétele esetén, ha a kölcsön folyósítást követően az 1. év végén teljesül az első gyermekvállalás és 3 évre szünetelteti a törlesztést, a második pedig a 6. év elején, akkor ez nagyságrendileg 2,7 millió Ft tartozás elengedést jelent.

Harmadik gyermek

A fennálló kölcsöntartozás 100%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti, amelyet a kölcsön teljes összegű előtörlesztésére kell elszámolni. Ezzel a kölcsöntartozás megszűnik.

10 000 000 Ft felvétele esetén, ha a kölcsön folyósítást követő 8. év elején teljesül a harmadik gyermekvállalás, akkor ez további 6,3 millió Ft, összesen közel 9 millió Ft tartozás elengedést jelent.

Ha nem jön a baba

Ha a kölcsön folyósítást követő 5 éven belül nem teljesül a gyermekvállalás, az addig igénybe vett kamattámogatást vissza kell fizetnie és a fennálló kölcsöntartozás kamatozóvá válik.

10 000 000 forint kölcsön esetében ez nagyságrendileg 2,1 millió Ft 120 napon belüli visszafizetését jelenti és közel 7,73%-on kamatozik tovább a kölcsöne.

Autóvásárlási támogatás

Legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához.

A 2022. december 31-ig igényelhető támogatás összege az autó bruttó vételárának legfeljebb a felét teheti ki. Egy- és kétszülős családok is igényelhetik a családi pótlékra jogosító gyerekek után, harmadik gyerek esetén a várandósság betöltött 12. hete már jogosultságnak számít, a tartósan beteg vagy fogyatékossággal élő gyerekek pedig életkortól függetlenül számítanak.

A támogatást csak egyszer lehet igénybe venni, amelyet az állam a Magyar Államkincstáron keresztül utal majd a kereskedőnek (nem kell a pénzt a családnak megelőlegezni). Az autót nemcsak klasszikus adásvételi szerződéssel, hanem zárt végű lízingszerződéssel is meg lehet vásárolni, és az igénylőnek – vagy házastársának, illetve élettársának – B típusú vezetői engedéllyel kell rendelkeznie. A támogatást kizárólag személyautóra lehet igényelni, lakóautóra például nem.

Az autó árának nincs felső határa, és három évre elidegenítési tilalmat jegyeznek be a járműre, azaz három évig nem lehet eladni.

Nyugdíj támogatás

A nyugdíjtörvény szerint a nyugdíjakat minden év januárjában az emelés évére a központi költségvetésről szóló törvényben tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni.

A nyugdíjtörvény előírásai szerint a 2020. januári nyugdíjemelést 2020. novemberében lehet korrigálni, ha a 2020. január és augusztus közötti nyolc hónapban a KSH által mért tényleges, általános fogyasztóiár-növekedés vagy a tényleges, nyugdíjas fogyasztóiár-növekedés mértéke meghaladná a 2,8 százalékot.

Ez természetesen az idei fejleményekre is vonatkozik, vagyis ha a leírt módon mért tényleges infláció mértéke magasabb lenne, mint a 2019. januári emelés mértéke, azaz 2,7%, akkor most novemberben is kompenzálni kell majd a nyugdíjasokat.

A számok

Ha abból indulunk ki, hogy 2019 januárjában az átlagnyugdíj összege 130 500 forint volt, akkor várhatóan ez az összeg jövőre 134 154 forintra emelkedik. Ez havonta 3650 forintos egyenlegjavulást jelent egy átlagos nyugdíjban részesülő időskorúnak, ami éves szinten közel 44 ezer forintos plusz.

2020-ban is lesz lehetőség nyudíjprémiumra, mivel teljesülhetnek a törvényi feltételek, vagyis a GDP-növekedés az előírt 3,5% felett lehet. Egy átlagnyugdíj esetén ez annyit tesz, hogy jövőre egyszeri 10 ezer forintos prémiumban részesül.

Eszköz támogatás

Apple Iphone pályázat

Elindítjuk első Iphone telefonkészülék pályázatainkat.

Miért is jó lehetőség ez a számodra?

Maguk az Iphone készülékek egy komoly brandet jelentenek, a kiskereskedelmi ára Magyarországon egy szűkebb réteg számára elérhető csak. Ezzel a készülék pályázattal így a telefon készülék kategóriában is piacot nyitottunk. Az iPhone SE 2016-ban érkezett meg, kompakt és ártakarékos megoldásként, az iPhone 5 házában, modernebb belsővel és az iPhone 6S kamerájával. Azoknak szól ez a pályázat akik nem tehetik meg hogy egy professzionális akadálymentes telefonkészüléket vásároljanak maguknak. A digitális megjelenés támogatásánál most ezekre a készülékekre is benyújtható a támogatás.

A készülékek elérhetők lesznek a 2020-as pályázatunkban is. Kizárólag új és garanciális készülékeket biztosítunk és osztunk szét a pályázók között a támogatás keretében.

Amazon FIRE 8 Tablet

Vékonyabb házban, jobb akkuval és kicsit erősebb hardverrel érkeznek az Amazon frissített Fire táblagépei – természetesen már Alexával a fedélzetükön. A cég a szokásos őszi rajt elé vágva, nyáron dobta piacra az eszközöket.

Tablet készülékek során igyekszünk új és garanciális mai feltételeknek megellő tudású készülékeket beszerezni. Korábban írtunk arról hogy más pályázatokon is lehet Tablet készülékekre pályázni, de azok használt és teljesítményben gyengébb gépek szoktak lenni. Továbbá mi nem számítunk fel postai költséget ezt is teljes mértékben mi álljuk!

ASUS Laptop pályázat

Idei utolsó féléves pályázataink során elindítjuk a ASUS Laptop pályázatunkat is. 2020 dátummal bezárólag rendszer átalakítást és új technológiákat fogunk népszerűsíteni és támogatni.

Az eszközök beszerzésének támogatását a TEES Nonprofit KFT biztosítja. A támogatásban magánszemélyeknek szeretnénk elsősorban minőségi új és garanciális készüléket juttatni. A beszerzés támogatásnál vásárlási kedvezményt biztosítunk, melyben a támogatott részt a TEES Nonprofit Kft átvállalja. Elsősorban hiánytalanul kitöltött adatlapokat várunk. Itt sem szempont az innovativ megoldások és üzleti projektek, de aki vállalja a készülékek megvásárlását jó eséllyel indulhat. A számítógépeink nincsenek raktárkészleten ezeket mindig Partnereinktől szerezzük be alkatrészenként, így az összeszerelés, telepítés és kiszállítást fogjuk csak mi végezni.

Laptop pályázatunk során üzleti és nagyteljesítményű  Windows 10 operációs rendszerrel telepített ASUS Laptopokra lehet benyújtani a pályázati kérelmet 2019. December 20.-ig.

Támogatásra jogosultak

a célok mindig a Digitális megjelenések támogatására irányulnak. A pályázatainkban szinte bárki részt vehet. Ez alól csak a politikai pártok képeznek kivételt illetve 18. életévét be nem töltött személy. Milyen szempontok alapján támogatjuk a társadalmi rétegeket?

Magánszemélyek

Magánszemélyek esetében a

 • 18. életévét beötlött fiatalabb korosztály akinek elsősorban eszközökre van szükség tanulmányaik folytatására vagy egy szakma megszerzéséhez. Az oktatás területén is kezd Magyarország a nyugathoz (lassan ugyan) de fejlődni. Ezért elsősorban mobil hordozható Tablet készülékek szoktak a legnépszerűbbek lenni.
 • A 20-30-as évek közötti pályázóink már a munka vagy egy induló vállalkozás fontos kellékeként tekintenek eszközpályázatainkra. Itt már megjelenik a Honlap támogatásunk is hiszen ezek a megoldások biztosítják egy nagyobb targetált ügyfélkör elérését. Mivel a piac megváltozott ezen a téren így a 2 legnagyobb platformot használják tájékozódásra vagy hirdetésre. Már nem elég feladni az újságba egy hirdetést hiszen ezeknek a konverziója olyan kicsi hogy nem éri meg az erre kiadott összeget.
 • 50-60 éves korosztályban egyfajta lemaradást vehettünk észre az technológiák alkalmazásában. Ellentéteben a korábban említett Z generáció fialtjai, akik az idősebb nagyszülőket is inspirálja ezen eszközök kezelésének megtanulását. Ők azok akik a 2. világháború után születtek, egy szocialista rendszerben nevelkedtek, ugyanakkor ő közülük vannak akik közül kikerültek a rendszerváltás nagy nyertesei illetve vesztesei is. A 90-es évek meghatározó korszaka társadalmilag és életszínvonal tekintetében is kettévágta a magyar társadalmat. Jelenleg a szakmájukkal még a napi mókuskerékben dolgoznak, illetve gyárigazgatók, vállalkozások felső vezetői is leginkább belőlük került ki.
 • 60 év feletti korosztály vagy nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok egy jelentős részének van megtakarítása, ugyanis nyugdíj mellett még sokan aktívan dolgoznak. Szabadidő eltöltésében rengeteget olvasnak és fogyasztanak, vásárolnak online. Tehát társadalmi szempontból is igen hasznos gazdasági tevékenységet folytatnak.

Röviden felvázolva minden társadalmi rétegben jól látható hogy mindenkinek szüksége van és szinte kivétel nélkül mindenkinek haszonra adatnak ezek az eszközöknek a megléte.

Magánszemélyeknél ezért igyekszünk mindenkit támogatni eszköztámogatásaink során. A legtöbb pályázó inkább a régi elavult készülékeit cserélné le ami érthető, hiszen a tartalmak minősége és a szoftverek fejlődésével egyre több erőforrásra van szükség a normális felhasználói élmény fokozásához a gördülékeny munkavégzéshez vagy egyéb digitális tevékenységhez.

A szakképzetlen réteg van a leginkább kitéve a legnagyobb gazdasági ingadozásnak. Ha elmegyünk gyárakba, felszolgáló helyekre, vagy állami cégekhez (vagy közmunkásoknál) elég sokakat ebben a korosztályban találunk meg.

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

SIKERDÍJAS PÁLYÁZATÍRÁS

Cégünk a pályázatok írását sikerdíjas alapon vállalja, tehát kizárólag nyertes pályázat után számítunk fel díjat. A sikerdíjat az elnyert támogatásra vetítjük, nem pedig a teljes projekt költségre. A sikerdíj a támogatásokban elszámolhatók.

Kérek ajánlatot

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

 KONTAKT

Az űrlap használatával Ön egyetért azzal, hogy ezen weboldalon tárolja az adatokat.

 

Miért kell Feldolgozási díjat fizetni? | Pályázatainkkal kapcsoltos összes információ | Záródátum?

A pályázatok záródátumhoz vannak kötve, így a következő értesítés a záródátumot követő elbírálás után fog érkezni! Maximum 500 ezer forint piaci értékig támogatunk eszközökkel!!!