Laptop vagy tablet? - GreenLight pályázatok 2016-2020

Az internetet ma már rengeteg számítástechnikai eszköz segítségével elérhetjük. PC számítógép, Laptop, Tablet, okostelefon …stb.  és akkor még a magunkon viselhető eszközökről és az otthoni, úgynevezett IoT (Internet of Things, tárgyak internete) eszközökről még nem beszélünk egyelőre, de legyen ebből is egy példa, az okos hűtő.

Ma természetes, hogy gyerekeinknek akár már általános iskolában is szükségük van egy számítógépre ahhoz, hogy tanuljanak. Már a házi feladatukat sem tudják megcsinálni internet és számítógép nélkül. Ezt lehet kritizálni, jónak vagy épp rossznak tartani, de megváltoztathatatlan tény. A technológiai fejlődés elérte az iskolákat is. A tanulók a világ legnagyobb könyvtárát használják a tanuláshoz: az internetet.

Nem csak tanulásra

A legtöbben persze nem tanulásra használjuk a számítógépünket és az internetet. Természetesen egy jó TV sorozatból is lehet tanulni ezt-azt, csak oda kell figyelni rá. Ezzel bele is vágtunk a közepébe: filmeket, sorozatokat nézünk a számítógépünkön, Youtube, Netflix vagy Plex segítségével valamely készülékkel. Van, aki a telefonján is, pedig annak elég kicsi a kijelzője, legyen bármekkora phablet. Ebédszünetben megnézni egy részt a kedvenc sorozatunkból a telefonon? Miért ne?

Munka a számítógépen

Kinek mit jelent a munka? Minden embernek más, de biztos hogy nélkülözhetetlen a számítástechnikai eszközök.

Egy autószerelő interneten olvas utána egy-egy hibának és az alkatrészek cikkszámait keresi meg egy webes áruházban.

Az asztalos tízperncenként ellenőrzi a tervrajzba írt méreteket az épp készülő munkáinál.

A bankban dolgozó az ügyfelek összes adatát beírja egy bonyolult banki nyilvántartó rendszerbe, amiből később előkeresheti őket.

Az építészmérnök viszont egész nap két hatalmas monitor előtt ül és az egeret markolva alakítja a játszótereket, amiken a gyerekeink játszani fognak pár év múlva.

Ők mind hasonló számítógépeket használnak. Hagyományos PC, billentyűzettel, egérrel, monitorral. Azonban igazából egyiküknek sem jó az eszköz, arra, amire használják.

Különböző feladatokra céleszközök

Az autószerelőnek egy folyadék, kosz és olaj álló tablet kellene, amit zsíros ujjal is használhat, viheti magával az autó alá vagy ahol szükség van rá.

Az asztalosnak elég lenne egy monitor, vagy asztalba épített képernyő, ami védve van por ellen. Hiszen órákon át csak rá-, ránéz a képernyőre.

A bankba egy asztalba épített vagy asztalra tehető képernyő kellene, hogy ne legyen az ügyintéző és az ügyfele között egy monitor, egymás szemébe nézhessenek. Az ügyintézők a legtöbbször csak egy-két számot írnak le vagy egy név kezdőbetűit. Erre elég lenne nekik egy képernyőn megjelenő gombsor, felesleges az egér és a billentyűzet. Egy nagy méretű tablet elegendő.

A tervező még nagyobb monitort szeretne és egy interaktív táblát vagy okostollat. Az egér kicsit béna ahhoz a finom munkához, amit ő csinál.

99% szórakoztató tartalomfogyasztás

Természetesen nem tudjuk, hogy a munka és tanulás mellett mennyit használjuk pontosan a kütyüinket szórakozásra. Azonban az okostelefonokat, tableteket, laptopokat – számítógépeket, mind egy kalap alá vesszük és egységesen számítógépként gondolunk rájuk, amin tartalmakat fogyaszthatunk.

A filmek, könyvek, újságcikkek és ismerőseink facebook postjai, azaz bármi lehet szórakoztató tartalom. Mennyivel kényelmesebb a kedvenc online újságunk cikkeit vagy a facebookon terjedő vicces videokat egy tableten megnézni, szemben egy notebookkal! A notebook ehhez feleslegesen nehéz, nagy méretű és bonyolult.

Laptop az egyetemre

Általános jelenség, hogy az egyetemre készülő fiatalok és szüleik együtt keresnek egy új Laptopot, mert az kell az egyetemreTévhit, hogy feltétlenül laptopra lenne szüksége egy főiskolásnak vagy egyetemistának. A számítógépüket ők is hasonlóan használják, mint bárki más.

Nincs olyan, hogy valaki “tanul” a másik meg “dolgozik” a számítógépén. Mint ahogy az sem mérvadó megfogalmazás, hogy valaki “szórakozik”. Hasonlóan a számítógépet munkára használó embertársaink az egyetemisták igényei is eltérnek egymástól.

Persze a tananyag – az olvasnivaló – jelentős része nincs meg könyvben, csak online cikkekben és egymásnak e-mailben továbküldött dokumentumokban. Pár hónap után a Google a legjobb barátja az egyetemistáknak, lehet, hogy még az időt is a népszerű keresőben nézik meg.

Tehát egy egyetemista vagy főiskolás több időt tölt a számítógépével, mint bármilyen más eszközökkel együttvéve. Muszáj kényelmesnek és célravezetőnek lennie ennek az eszköznek, emiatt a rengeteg idő miatt.

Ergonómia és egészség

Ezt a cikket Számítógépen írom. Előttem a monitor 30 centire, a kezem előnyújtva, a vállam beesve, a hátam fáj, a nyakam elgémberedik, a szemem kezd cseppfolyóssá válni, mert túl közelről nézem a képernyőt.

Már az is nagy segítség lenne, ha egy különálló billentyűzete lenne a laptopnak és kicsit messzebb húzhatnám a képernyőtől.

Ismerősen hangzik? Ilyet ma egyre többet látni a reklámokban. Egy vezetéknélküli billentyűzettel kiegészített tablet, egy jó állvánnyal pontosan erre képes. Asztalhoz ülve kényelmes gépelni, amikor nem kell írni pedig egy hagyományos könyv tartásának szabadságát adja a tablet.

Miért írtam ezt le? Mert ha belegondoltunk volna abba, hogy mit fogunk dolgozni, hogyan fogunk szórakozni, akkor legtöbben rájövünk: semmi szükségünk Laptopra. Csupán megszokás, hogy mégis újra és újra Laptopra veszünk.

Jó tanácsok Eszköz pályázathoz

A legolcsóbb kínai tablet és a számítógépet is kiváltani képes tablet nem ugyanaz. Nem az árral, hanem a tudással van a baj. Az olcsó készülékek sokszor a hasonlóan magas számok (MHz, gigabájt, FullHD és semmitmondó társaik) ellenére sem használhatóak kényelmesen. A minőség és megbízhatóság a tabletek terén talán még fontosabb, mint a nagyobb készülékeknél, hiszen van, hogy egész nap a kezünkben fogjuk a kiszemelt példányt.

Pályázati tablet

A pályázatban mi minőségi Amazon 8″ gyors készülékeket biztosítunk a kedvezményezettjeink számára. Ezek a készülékek nem olcsó kínai használhatatlan eszközök, hanem nagyon is gyors és rengeteg szolgáltatással egybekötve akár egy Mesterséges Inteligenciával is cseverészhetünk akit Alexának hívnak!

Operációs rendszer: FIRE OS

Processzor és RAM: Quad-Core: 1,3 GHz mit 1,5 GB RAM
Háttértár: 16GB
Méret mm: 214 mm x 128 mm x 9,7 mm
Kijelző pixel: 8-Zoll-HD-(20,3 cm); 1280 x 800 felbontás 189 ppi, HD-videó megjelenés, IPS-Technológiával
Súly g: 369 Gramm
Wi-Fi  802.11a, 802.11b, 802.11g oder 802.11n
Akkumlátor: Li-Ion 12 órás folyamatos használat

PC számítógép konfigurációk és Laptop készülékek vásárlásának támogatása

Laptop készülékek beszerzésének támogatása során ASUS márkájú garanciális készülékeket biztosítunk. Korábban azért nem támogattuk, mivel számítási teljesítményben egy Új és Garanciális DDR4 memóriákkal szerelt számítógép sokkal gyorsabb és jobban használható munkára mint Laptop társaik. Ugyanakkor a tartalom fogyasztásra Tablet készülékekkel is rendelkezünk. Így a hordozható számítógépeknél csak és kizárólag stabil erős hardverrel szerelt üzleti Laptop készülékeket biztosítunk mindenkinek a pályázati feltételeink szerint!

PC Számítógép konfigurációk vásárlásának támogatása során csak olyan készülékeket támogatunk amik megfelelnek a mai technológiai követelményeknek. Figyelünk arra, hogy a legújabb és energiahatékonyságból a legmegfelelőbb hardverekkel legyen felszerelve, támogassa a legújabb Windows operációs rendszert.

Egyszerűen ne érezze a kedvezményezett szintén azt hogy rásóztak egy elavult lassú vasat.

Nem győztük meg?

Az idő gyorsan telik, így hamar itt van a pályázatunk záródátuma. Nem kell több százezer forintot elköltenünk vagy hitelt felvennünk (opcionálisan ezt is lehet) mégis jelentősen kedvezőbb megoldás pályázatunk által biztosított készülékekre a támogatási kérelem benyújtása. Jelentős mennyiségű forrást biztosítunk pályázatainkban, így már csak egy dolgot kell végig gondolnia.

Szükségünk van-e egyáltalán Új és garanciális Asztali számítógépre vagy egy új Laptop készülékre ami teljesen gördülékenyen kezeli a Windows 10-es operációs rendszert???

NYÚJTSA BE HOZZÁNK TÁMOGATÁSI KÉRELMÉT, MI PEDIG MINDENKIT TÁMOGATUNK A KONTINGENS EREJÉIG!

PC Számítógép vásárlás támogatása pályázat

Laptop vásárlás támogatása pályázat

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Miért kell Feldolgozási díjat fizetni? | Pályázatainkkal kapcsoltos összes információ | Záródátum?

A pályázatok záródátumhoz vannak kötve, így a következő értesítés a záródátumot követő elbírálás után fog érkezni! Maximum 500 ezer forint piaci értékig támogatunk eszközökkel!!!