Vállalkozás ötlet megvalósítás 4 lépésben - GreenLight pályázatok 2016-2020

 

Ötlet megvalósítás

Ha már van egy jó ötlet ugye az még önmagában nem garancia a sikerhez, de te biztosan tudod hogy sikerülni fog és ezért hiszel is benne, hogy megtudod csinálni! Nagyon fontos hogy jól átgondolt stratégiával induljunk, mindennek járjunk utána hisz 1-1 apró részlet az elején komoly buktatóval járhat.

Pár dologban mi is segíteni fogunk, ezért pontról pontra végig vezetünk téged hogyan is indulj el ezen az úton amit mi is bejártunk!

Milyen bizniszt lehet elindítani kevés pénzből és kapcsolatok nélkül?

Persze ott a saját ötleted, de gondold végig! Mi az a terület, megoldás, amit most azonnal el tudsz indítani? Hát valamilyen online biznisz, megoldás! Lehet, hogy az ötleted offline, vagyis valami kézzel fogható dolog? Vagy beruházás? Akkor is valamilyen módon kell használod az online dolgokat később, de mivel nincs tőkéd, akkor indulj már el valamivel, mégse porosodjon a fiókban, indulj el valamivel, hogy legyen lehetőség arra, hogy megvalósítsd!

0. lépés

Mivel ez a cikk azoknak szól akik most indítanák vállalkozásukat így ez nem egy vállalkozásfejlesztési tanácsadásnak készült.

Annyi biztos hogy talán a legolcsóbb megoldás ami nem igényel nagyon komoly befektetést az valami olyan amit online is el lehet indítani. Az ötlet meghatározásánál fontos hogy higgy a termékben, végezz közvéleménykutatást hogy másoknak is tetszik-e a termék vagy szolgáltatás. Akár saját ötlet akár egy másolt ötlet és / vagy továbbfejlesztett ötletről van szó nagyon fontos azt is behatárolni hogy várható időn belül, mekkora realizálható árbevételt szeretnénk elérni.

Üzleti trendek, vállalkozás ötletek 2019

 • Ecommerce, ekereskedelmi szakértő
 • Helyi vállalkozások marketingje
  Amire nyitottak: Arculattervezés, offline marketing, árazási és ajánlatkészítési stratégia, weboldalkészítés, kampánytervezés, közösségi marketing (Ez mind meg van a Greenlight pályázatokban számodra is)
 • Bérbeadás, lizingelés
  Hamarosan itthon is megjelenik a Lime elektromos roller bérlő cég. Nos, ahogy látod egyre több minden bérlünk. Erre a piacra érdemes különböző vállalkozásokat felhúzni.
 • Disztribúció specialista – Az utóbbi időben egyre több olyan cégnél figyeltem meg disztribúciós problémát, akik főleg online kereskednek termékekkel. Tehát saját márkás termékeket bejuttatni offline boltokba.
 • Ételallergiás piac – Főleg a gluténmentes piacon figyelhető meg, hogy van hely még innovatív ötletekre. Ilyen például az, hogy az éttermek nem tudnak eleget tenni a gluténérzékeny piac kiszolgálására.
 • Távoli munkát figyelő, segítő rendszer, program. – Évente két számjegyű növekedést mutat az otthonról munkát végzők számának változása. Mind a cégeknél az alkalmazottak egyre többet fognak otthonról dolgozni, mind egyre több szabadúszó kap alvállalkozói munkát. Ezeket a projekteket vezetni kell.
 • Helyi közösségi iroda nyitása
  1 milliónál is több egyszemélyes cég, egyéni vállalkozó van itthon. Folyamatosan nő a szabadúszók száma, ami egy trend, és már most megfigyelhető. Akár pályázatból is meg tudod valósítani, nem is beszélve a további profitlehetőségről.

Ez csak néhány példa a sok közül amik most mennek, de ha már meg van mit szeretnél menjünk a következő pontra.

1. lépés [igényfelmérés]

Feltérképezni az ötletünk megvalósításához szükséges eszközöket, pályázatokat és engedélyeket, jogszabályokat stb.

Ide írnám a könyvelőt is, hiszen ő fog tudni tanácsot adni abban hogy a vállalkozásötletedhez milyen tevékenységi formát és adózási formát válassz. Szolgáltatásnál célszerű AAM Alanyi adómentest választani ha nem lesz sok elszámolni való költségünk. Illetve még ugyanehhez a ponthoz egy tervezett költség kalkulációt (kiadás – bevétel) cash-flow kimutatást tervezni.

2. lépés [online megjelenés]

Mivel most itt elsősorban online szeretnénk majd a termékeket értékesíteni az ügyfeleket elérni ezért itt konkrétan leírok pár megoldást mit is érdemes kihasználni.

A weboldal fejlesztés nem egy olcsó mulatság mostanság, ugyanakkor rengeteg konkurencia és szolgáltatás létezik már a piacon. Erről korábban mi is írtunk egy cikket.

A honlapok mellett rengeteg további kapcsolódó szolgáltatásra is oda kell figyelnünk, hiszen nem csak egy tárhelyet kell választani, majd egy fejlesztővel a honlapot elkészíteni hanem karbantartani, supportolni ha segítségre van szükség és megfelelő “tananyagot” is biztosítani az piacra belépő új vállalkozóknak.

Nem mellesleg ez mennyibe is kerülhet nekünk? Most jön a következő pont!

3. lépés [támogatások]

Most 2019-ben több támogatás érhető el vállalkozás indításhoz mint korábban. Minden régióban ugyan más a megvalósító de jelentkezni kell időben a közel 4.5 millió forintos vállalkozás indítási támogatásra:

Illetve a 150 ezer forint vissza nem térítendő honlap támogatásra lehet még jelentkezni itt.

Honlap támogatás az egyszerű portfólió oldaltól, a komplexebb közösségi vagy társkereső, ingatlanos, megrendelős, apróhirdetési felületeket is létrehozunk igény szerint. A támogatás során kiemelt figyelmet fordítunk webáruházak létrehozásának:

Webshop Check list:

 • Az adott önkormányzat jegyzőjénél kereskedelmi tevékenység bejelentése.
 • Cégalapítás, lehet Zrt., Kft., Bt., de akár egyéni vállalkozói is, sőt még KATA-s is lehetsz.
  Beszélj egy könyvelővel, mert sok mindentől függ, hogy neked melyik a legoptimálisabb döntés. És a jó hír, akár alanyi adómentesként is érdemes elindítanod. Erről cikk: Lehet-e alanyi adómentes egy új webáruház, vagy egyből áfás legyen?
 • TEÁOR szám, vagyis tevékenységi kör webáruház esetében: 4791 – Csomagküldő, internetes kiskereskedelem. Nincs szükség szakképesítésre.
 • Csomagolod a termékedet? Azt be kell jelenteni a vámhatóságnál, mivel környezetvédelmi termékdíjat kell utána fizetni.
 • A weboldal kötelező elemei:
  • Impresszum/Kapcsolat menüpont:
   – Név, székhely, levelezési cím, email cím
   – Adószámod, cégjegyzékszámod, nyilvántartó cégbíróság neve.
   – A tárhely-szolgáltatód székhelyét, telephelyét, az elérhetőségét.
   – Engedélyköteles termékekhez kapcsolódó engedélyek.
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési nyilatkozat/Adatvédelmi tájékoztató

Ez a lehetőség szó szerint megvalósítja a pályázónak az online projektjét. Lényegébe véve teljesen ingyen készítenek egy professzionális honlapot melyet supportolnak neked 3 évig. Esetlegesen ha többe kerülne egy online rendszer fejlesztése mint 150 ezer forint akkor ezt a különbözetet elkönyvelheted nyereségként, így más projektekre vagy akár hirdetésre is fordíthatod a fennmaradó összeget.
Kapsz egy nagyon gyors SSD tárhelyet, egy naprakész CMS rendszert, egyedi grafikát, ingyen tartalom feltöltést, egy saját rendszergazdát aki folyamatosan támogat téged, továbbá megfelelő GDPR szabályozást hogy bele ne fuss egy jó kis adatvédelmi bírságba!

4. lépés [konklúzió, pályázz]

Meg van az ötletünk, meg van a könyvelőnk és milyen formában kívánunk működni, most már kaptál tippet hol érdemes honlapra pályázni és magát a vállalkozásod első évét hogyan tudod megfinanszírozni. Lássuk még mire lehet szüksége egy online vállalkozónak:

Számítógépre vagy Tabletre biztosan hogy nyomon lehessen követni a rendelések alakulását, esetlegesen ügyfelekkel való kapcsolattartás. Ami még fontos hogy a honlap megfelelő látogatottságot tudjon hozni amiből származik számunkra a konverzió. (pl: eladás, feliratkozás ..stb.)

Mindent úgy állítottunk össze hogy a leghatékonyabb módon támogassuk vállalkozásod indulását. Ehhez pályáznod kell hozzánk, hogy lássuk elszántságod és felkészültséged a kihívásokkal szemben!

 

Kezd el még ma! A pályázat mostani benyújtása és a projekt végrehajtás eltérő időpontokhoz kötött. A pályázati záródátumot követően megküldjük a Támogatói okiratot, majd kezdődhet a megvalósítás. Részletek a pályázati feltételek és útmutatóban!

 

Mivel konkrétan nem vagyok sem adószakértő sem könyvelő így esetleges fogalmi hibákért felelősséget nem vállalok!

 

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Miért kell Feldolgozási díjat fizetni? | Pályázatainkkal kapcsoltos összes információ | Záródátum?

A pályázatok záródátumhoz vannak kötve, így a következő értesítés a záródátumot követő elbírálás után fog érkezni! Maximum 500 ezer forint piaci értékig támogatunk eszközökkel!!!