Vállalkozz digitálisan - GreenLight pályázatok 2016-2020

A legtöbb ember a hétköznapokat a megszokások alapján éli. Reggel felkel, elmegy dolgozni autóval vagy tömegközlekedést használva, várja az ebédszünetet, négy fal között azon gondolkozik, hogy mennyire utálja, amit csinál, majd 5-öt üt az óra, eldobja a tollat, haza utazik a csúcsforgalomban, sötétben ér haza és lefekszik aludni, hogy másnap rebootolja a mókuskereket.

Elfeledkezünk róla, hogy valójában mit is szeretünk csinálni, hiszen valamiből meg kell élni. Emiatt az összes korábbi álmunk, vágyunk, célunk háttérbe szorul, és beletörődünk, hogy ez az élet rendje, hiszen a többség is így éli le az életét.

Létezik egy csendes szubkultúra, a digitális nomádok közössége, olyan helyfüggetlen vállalkozók, akiknek a vállalkozásuk önműködő a munkájukat pedig egy laptop segítségével is bárhonnan el tudják végezni.

Vállalkozz digitálisan

Maga a vállalkozás egy életérzés is. Nincs közvetlen főnököd, aki dirigál és megmondja hogy mit kell tenned. Nem függ az anyagi helyzetet a jóindulatától és még sorolhatnánk a pozitív előnyeit ezeknek a dolgoknak.

A vállalkozások leginkább a rendszerváltást követően kezdtek létrejönni, a volt szocialista rendszer átmenekítés idején volt aki gyárat kapott, vagy egy biztonságtechnikai céget, de olyanok is voltak akik a média vagy a állami apparátus szinten fehérítették ki magukat!

Mindez már a múlt. Valamikor az 1995 években kezdték el kiépíteni az internetet kis hazánkban. Amerikában egyre több internetes vállalkozás született amik között számos vállalat uralja a piacot és nagyobb hatalommal rendelkeznek mint a legtöbb nyugat európai állam.

Hátránya és nehézségei a vállalkozásoknak

A vállalkozóknak nagyon sok mindenhez kell érteni, főleg az elején hiszen nincs elég pénz hogy több folyamatot is kitudjon szervezni vagy munkavállalót alkalmazzon. Így a rengeteg adminisztráció, utánajárás, üzletszerzés, autodidakta tanulás és persze a már bevállalt munkák és feladatok elkészítése mind rá hárul. Ezeket bizony napi szinten (másodállásban is) több munkaórát jelent mint az átlag 8 óra.

Vállalkozások fejlődésével fontos a tartalékok képzése, gazdasági mutatók figyelése, a pénzünk megfelelő eszközökbe való befektetése. Amint felvesszük az első munkatársat bizony gondolni kell az ő jövőjére is, hiszen neki is egzisztenciát kell biztosítani, ugyanakkor nem biztos hogy 150%-os befektetéssel fog a mi projektünkön dolgozni de ezt el kell fogadni. Erre egyébként vannak megoldások hogy sajátjuknak érezzék a projektet a cégünknél.

A digitális vállalkozások egyik csapása lehet mondjuk hogy nincs internet, vagy egy szerver leállás, vagy honlapunkat botok támadták meg vagy vírusos lett. Esetleg elfogyott az egyenlegünk egy fontos szolgáltatással kapcsoltban …stb. De hogyan is jutottunk el idáig?

Az internet fejlődése

Valamikor a hideg háború idején a Szovjetunió 1957. október 4-én fellövi az első mesterséges holdat, a Szputnyikot. Az Egyesült Államok kormánya válaszul a Pentagon fennhatósága alatt a következő évben létrehozza (hivatalos megfogalmazás szerint) a tudományos technikai eredmények katonai célú felhasználásának előmozdítására a Fejlett Kutatási Projektek Ügynökségét (Advanced Research Projects Agency), az ARPA-t.

Innentől indul el az a globális fejlesztés aminek a végén 1990 -ben az ARPANET befejezi tevékenységét. Visszavonhatatlanul beköszönt az online korszak, amikor az world.std.com bejelenti a világ első előfizethető betárcsázásos (dial-up) internet-szolgáltatását. A világ első távvezérelt számítógépe felkapcsolódik a hálózatra.

Az elmúlt 30 évben olyan fejlődési hullám volt az emberiség történetében amely a korokat megelőzően erre példa még nem volt. A Digitális térben elkezdtek fejlődni a böngészők, a webes program nyelvek, ezekhez az internetes hálózati infrastruktúra és a számítógép hardverek.

Létrejöttek olyan szolgáltatások mint a Google kereső szolgáltatása, vagy a Youtube videó megosztó szolgáltatás, a Facebook közösségi oldal, Amazon , Ebay, Alibaba szuper kereskedői áruház oldalai.

Digitális vállalkozás

A rövid felvezetőt követően nézzük meg mi is kell egy ilyen vállalkozás elindításához, milyen lehetőségek és profit aknázható ki egy -egy ilyen szolgáltatás igénybevételével.

Ami egyértelműen látszik hogy bármibe is kezdünk bele, szükségünk lesz mondjuk egy Laptop, egy Honlap és talán egy Facebook oldal vagy Profilra kezdésként.

Szolgáltatástól függően regisztráljunk egy Facebook Bussines fiókot és egy Google Ads fiókot a későbbi targetált (célzott) hirdetéseink elkezdéséhez.

Kutatások szerint 2035-re a világ 12-15%-a, azaz közel 1 milliárd ember lesz valamilyen módon helyfüggetlen, vállalkozó, szabadúszó, távmunkás

Milyen lehetőségeid vannak?

 1. Nézz szét a pályázatok között, hiszen rengeteg lehetőség van amellyel előmozdíthatjuk a vállalkozásunk elindítását
 2. Keressük meg azt a platformot amin keresztül érintkezni szeretnénk embertársainkkal. Mi legyen a webes motorunk?
 3. Mérjük fel a piacot -> Nagykereskedések, Kiskereskedések, konkurenciák… mindenki fent van a neten
 4. Csatlakozzunk vállalkozói fórumokhoz vagy Facebook csoportokhoz
 5. Mire lehet szükségünk az induláshoz? Checklist készítése

Digitális pályázatok

Korábban a digitális világ pályázatát hirdette meg az Xpertstudio Kft, melyben Vissza nem térítendő Eszköz és Honlap készítés támogatást biztosított a jelentkezőknek. Jelenleg most ezen az oldalon a Greenlight pályázatok néven fut a projekt. Minden támogatási forma elérhető melyre egy induló vagy már működő vállalkozásnak szüksége lehet. Az induló vagy terv fázisban lévő vállalkozások természetesen magánszemélyként nyújtsák be a pályázatot!

Eszköz pályázat

Eszköz pályázatinkról több cikket is összefoglaltunk itt a honlapon a hírek menüpont alatt. Elsősorban Asztali PC számítógépek vásárlását támogatjuk a kiírástól függően vásárlási kedvezménnyel. Fontosnak tarjuk hogy gyors és megbízható készülékeket biztosítsunk a pályázat keretében melyre 1 év garanciát is vállalunk. Nem támogatjuk a Pc asztali számítógépeknél a használt leharcolt készülékek beszerzését.

Mi úgy gondoljuk egy vállalkozó ha otthonról dolgozik, megérdemli azt a prémium érzést hogy egy rendes gyors minőségi számítógépet használjon.

Laptop készülékek beszerzésénél már más a helyzet. A laptopok sokkal népszerűbbek a pályázóink körében mint az asztali számítógépek. A laptopok előnye főleg a mobilitásban keresendő, illetve persze kisebb helykínálat is szükségeltetik hozzá. A készülékek beszerzésénél A kategóriás refurbished (használt de felújított) üzleti készülékek vásárlását engedélyezzük melyekre 6 hónap garanciát vállalunk.

A Laptop készülékeknél az volt a kifogásunk hogy egy belépőszintű 2019-es gyártású készülék teljesítménye csapnivaló az 1-2 generációval ezelőtti prémium készülékekhez képest.

Eszköz támogatás

Honlap pályázat

A digitális pályázatokhoz elengedhetetlen egy olyan felület amin keresztül végig vezetjük az olvasók figyelmét és felmelegítjük leendő ügyfeleinket konverzióra. Természetesen önmagában egy honlap nem fog sem forgalmat generálni, sem vásárlót sem feliratkozót sem semmit, mint ahogy egy turistaparadicsom a hegyekben amiről a kutya sem tud.  (:

Viszont első kőrben a honlap támogatásaink révén egy 150 ezer forint piaci értékű vissza nem térítendő fejlesztési támogatással, és ingyen tartalom feltöltéssel teljesen egyedire szabott honlappal indulhatnak el a vállalkozni vágyó emberek. Ami a weboldalaknál a legfontosabb azt mind alád tesszük és biztosítjuk számodra. Ilyen a gyors SSD tárhely, gyors SQL adatbázis feldolgozással. Cache szolgáltatást is biztosítunk így a honlapjaid betöltésének a sebessége garantáltan 1 másodperc vagy alatt lesz ami elengedhetetlen, továbbá nem korlátozzuk az erőforrásokat így nagy forgalmi honlapoknál is megmarad a felhasználói élmény.

Ingyen Honlap pályázat

Hirdetés támogatás pályázat

A másik ami elengedhetetlen a digiális nomádok számára, az a célzott forgalom biztosítása a honlapok számára. A legtöbb vállalkozó ugyanis nem hogy nem ért ezekhez a hirdetésekhez hanem azt sem tudja hogyan kezdje el a szolgáltatása népszerűsítését.

Google hirdetések

Írtuk az elején hogy az internet terjedésével egyidejűleg hatalmas Tech cégek fejlődtek óriás vállalattá és a szolgáltatásaik révén mi is nagyon sok embert tudunk elérni. Ilyen a Google kereső és a Youtube videós portál ami a Google vállalat kezében van. Magyarországon a Google Chrome böngésző és szolgáltatások használata Google Maps, Google Waze navigáció mind mind olyan szolgáltatások amit a jelenleg 5 millió aktív magyar állampolgárok jelentős része használ. Ezen szolgáltatások révén a böngészési és felhasználói szokásainkat megfigyelve mi is tudunk embertársainknak célzott, akár adott témával kapcsoltban hirdetni.

Ezeket a hirdetéseket egy Google Ads fiók regisztrációt követően indíthatjuk el ha minden tudás a birtokunkban van és nem szeretnénk feleslegesen égetni a pénzünket akkor igazi aranytojás tyúk is lehet a számunkra.

Hirdetések feladása jelentős szakmai tapasztalatot is igényel, ezért ha nincs keret ügynökséget megbízni válassza a Greenlight pályázatok Facebok támogatását!

Google ADS hirdetés támogatás

Facebook hirdetések

A facebook valamikor a 2000-es évek közepén indult el amely a világ legnagyobb felhasználó bázisával rendelkezik már. Közel 2 milliárd ember érhető el vele ami elsőre azért hangzik jól, mert ha a termékünk nem kizárólagosan csak Magyarországon népszerűsítenénk akkor igazából bárhol piacot tudunk találni. Magyarországon közel 6 millió embert lehet elérni. A Facebook hirdetés lényege talán a bannerekhez hasonlóan jelennek meg a fogyasztók előtt mikor a végtelenségig görgetik ezeket az alkalmazásokat újabb infómorzsák után kutatva vagy csak unalmas idejüket pazarolják el keresve egy -egy izgalomra vagy örömre adó lehetőséget.

A Facebook anyavállalat kezében van több ilyen szoftver is mint a Facebook Messenger, Facebook app vagy weboldal, Instagram ami főleg a fiatalok célzásához elengedhetetlen, de akár az Oculus ami az egyre terjedő virtuális piacot hódítja meg.

A Facebook hirdetések egy alap felhasználói profilból is indíthatók de ezt nem ajánljuk senkinek az eredmények minimálisak szoktak lenni. Ajánlott egy üzleti profil létrehozása amit a Facebook Bussines fiókban lehet regisztrálni. Hirdetések feladása jelentős szakmai tapasztalatot is igényel, ezért ha nincs keret ügynökséget megbízni válassza a Greenlight pályázatok Facebok támogatását!

Facebook hirdetés támogatás

Vállalkozói Checklist

Összeállítottunk egy általunk hasznos listát mi mindennek kell fejben realizálódni hogy átlássuk ezt a piaci lehetőséget és nehogy százezreket elégessünk ügynökségeknél vagy szolgáltatóknál hogy ezek mind rendelkezéseinkre legyenek bocsátva.

 • Mihez értünk? Gyűjtsük az információkat tevékenységekkel kapcsoltban
 • Jogszabályok és engedélyekhez tartozó törvények tanulmányozása
 • Jó könyvelő választása, vállokozói forma és adózási forma eldöntése
 • Online szerződési feltételek és adatvédelmi ismeretek mint GDPR és ePrivacy
 • Honlap vagy webshop? Motor kiválasztása, milyen beépített funkciókkal van felépítve
 • Online marketing eszközök megválasztása, Hírlevél küldő rendszer, Chatbot, Push üzenetküldés, Affilite rendszerek stb…
 • Induláshoz szükséges tőke, tartalék vagy hitel lehetőség (pályázattal csökkenthető)
 • Szükség esetén mentor, hogy a gondolkodásunk is vállalkozói szemlélettel működjön
 • Piaci rések megtalálása, miben lehetünk jobbak mint a konkurenciáink
 • Kiadás bevétel realizálása, rövid, közép és hosszútávú stratégia
 • Mivel fogunk dolgozni? Asztali gép, nappaliban, vagy Laptop hálószobában?
 • Másodállásban biztonságban, vagy főállásban vállalkozóként
 • Emberileg mekkora terhet tudunk elviselni, munkabíró képességünk (akár napi 12-13 munkaóra az elején)

 

Gazdasági lehetőség és katalizátor

2017 végén Magyarországon 1 millió 720 ezer regisztrált vállalkozást tartott nyilván, a KSH, 22 ezerrel többet, mint egy évvel korábban. Az emelkedést az önálló vállalkozók számának bővülése okozta, miközben a társas vállalkozások számának csökkenése tovább folytatódott.

A társas vállalkozások számának mérséklődése jogszabályi változásokkal magyarázható. A 2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv kötelezővé tette a korlátolt felelősségű társaságok törzstőkéjének 3 millió forintra történő emelését. A jogszabály a hatályba lépéstől 2 év haladékot adott a törzstőkeemelés teljesítésére, amit 2016-ban egy évvel meghosszabbítottak, de egyből esedékessé vált, amennyiben a társasági szerződés módosult. Törzstőkeemelés hiányában a korlátolt felelősségű társaságoknak át kell alakulniuk betéti vagy közkereseti társasággá.

A nyilvántartásban szereplő önálló vállalkozók száma 2017 végén 1 millió 190 ezer volt, 2,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ezzel 0,5 százalékponttal meghaladta a 2016. évi növekedést. A munkavégzés jellege szerint a mellékfoglalkozásúak aránya 45, a főfoglalkozásúaké 35, a nyugdíjasoké 20 százalékot tett ki. Az előző évek tendenciája folytatódott, a mellék- és a főfoglalkozású önálló vállalkozók száma emelkedett, a nyugdíjasoké pedig csökkent 2017-ben is.

Az egyéni vállalkozók aránya 38 százalék volt az összes önálló vállalkozón belül. Számuk tovább nőtt az elmúlt évben, az emelkedés mértéke (7,2 százalék) ismét jelentősen meghaladta az előző év végit.

Az egyéni vállalkozók száma egyenletesen bővült az év folyamán, csupán decemberben regisztráltunk csökkenést. Az ő esetükben is a törvényi szabályozás befolyásolta számuk alakulását.

Az egyéni vállalkozók számának – az előző éveket meghaladó mértékű – bővülése egyrészt az új adózási formák, a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) és a kiva (kisvállalati adó) bevezetésével, másrészt pedig a cégalapítás megszigorításával magyarázható, amit a visszaélések visszaszorítása érdekében hozott törvények szerint alkalmaznak 2012 óta (megszűnt az egyórás cégbejegyzés, megemelkedett a cégbejegyzési illeték). Ezek a változások mind az egyéni vállalkozói forma felé terelik a vállalkozást indítani szándékozókat. Egyéni vállalkozás mellett szól továbbá, hogy lényegesen alacsonyabb adminisztrációs terhekkel lehet működtetni, mint egy céget. – írja a kamaraonline.hu

Ebből a rövid összefoglalóból is jól látszik hogy az emberek többsége hajlandó többet vállalni hogy jobb megélhetést biztosítson magának vagy családja számára.

Digitális marketing

A csekklistát követően talán a vevőszerzéshez szükséges marketing gépezet kialakítása lesz a legfontosabb számunkra. Rengeteg megoldás létezik a piacon. Ezekhez elengedhetetlen lesz célpiactól függően a megfelelő landing oldalak elkészítése, a megfelelő csatornákon való végigvezetése az embereknek hogy a legmagasabb profitot és a legtöbb konverziót tudjuk elérni. Be kell vetni mindent amit csak lehet. SEO – Keresőoptimalizálás, Email marketing gépezeteket, lista gyűjtést, Chat botot Facebook messengeren keresztül, Tartalom készítés mint például ez a cikk.

A digitális marketing eszköztár és marketing gépezettel kapcsolatos tudástárunk a 2020-as évben egy előfizetői rendszerben fogjuk biztosítani. Elmondjuk miért nem ideális megoldás azok az online megoldások ahol 5 millió forint hirdetési költség mellett 8 millió forintnyi bevételt generált az egyik legszélesebb kőrben ismert webáruház marketing szakértő. Röviden az oka a ROI, ami befektetés alapú megtérülést jelent.  Szóval ne hagyd ki, de kezd el a vállalkozást mert vállalkozni jó!

Nem találta meg amit keres? Használja pályázat keresőnket!


Érdekelnek még ilyen könnyed kulissza cikkek a pályázattal kapcsoltban? Írd meg véleményed, Iratkozz fel és kövess minket!

 

PÁLYÁZATI FELÜLET ITT ÉRHETŐ EL:

 

Telefonszám: 

+36 90 900-352

Ha pályázatokkal kapcsolatos kérdése van akkor hívjon minket!

A pályázati IVR ügyfélszolgálat hívása egyszeri Bruttó 900 forint. ASZF-t elfogadom!

Email: greenlightpalyazat@gmail.com

 

Miért kell Feldolgozási díjat fizetni? | Pályázatainkkal kapcsoltos összes információ | Záródátum?

A pályázatok záródátumhoz vannak kötve, így a következő értesítés a záródátumot követő elbírálás után fog érkezni! Maximum 500 ezer forint piaci értékig támogatunk eszközökkel!!!