Tengernyi, így keress pénzt a neten vagy keress pénzt otthonról típusú kamu kering az interneteken. Ezek általában valamilyen rendkívül szar, favágó munkát takarnak amivel valójában alig keresel pénzt. De legalább visszafelé fejlődik az agyad.

Viszont a most kibontakozó pénzügyi forradalom, a crypto currency-k (kripto valuták) világa ezen is változtat. Már valóban kereshetsz pénzt otthonról, nulla munkával, egész egyszerűen azzal, hogy be van kapcsolva a géped. A crypto currency-k vagy úgynevezett coin-ok egy blockchain (blokklánc) elnevezésű technológián alapszanak.

Aki szeretne elmélyedni a területben, az tengernyi anyagot talál a weben, sőt, magyar szakértők is vannak már szép számmal, külön Facebook csoportok is. A technológia megteremtője és első alkalmazója a sokat emlegetett Bitcoin. A lényeg röviden, tömören az, hogy ez egy decentralizált pénz és egyéb rendszereknek alapot adó eszköz.

Nincs központi felügyelet vagy háttér, a rendszer működését az biztosítja, hogy bárki a világban a számítógépét vagy gépeit szolgálatba állíthatja, számítási műveleteket végeztet vele-velük. Egy-egy számítási művelet adja a hitelesítését az új pénznemekkel végzett tranzakcióknak.

Ha Pisti akar venni valamit Julitól vagy egyszerűen “pénzt” akar küldeni számára, akkor a tranzakció mögött adott egy összetett számítási művelet amit valakinek el kell végeznie ahhoz, hogy rendszer elfogadja és megvalósítsa az “utalást”. Ezt teszik az úgynevezett bányászok, azok az emberek akik gépeket tartanak fent azért, hogy kiszolgálják a rendszert.

A háttér persze némiképp bonyolultabb, de a dolog esszenciáját ebből át lehet látni, legalább felületesen. Hogy miért bányászna bárki, miért fizetne akár nagy villanyszámlát azért, hogy segítsen egy innovációt? Azért, mert a bányászokat egy-egy currency coin-okkal jutalmaz, gyakorlatilag pénzt keresel azzal, hogy segíted mások utalásait, vásárlásait.

Óriási fejlődésről van szó, a Bitcoin például pár éve még alig ért pár dollárt, ma már közelít az ötezerhez. Egy “bányagépet” fenntartani viszont macerás lehet az átlag felhasználónak, ha nagyban akarjuk csinálni akkor pedig még érteni is kell hozzá, sok hőt termel és az áramfogyasztás is óriási lehet.

Pár hete viszont elindult egy új valuta, a JSEcoin. Az ötlet zseniális. A böngészőnk is felhasználható arra, hogy számítási műveleteket végeztessen a gépünkkel, ráadásul a gép előtt töltött időnk java részében alig használjuk ki ezt a kapacitást.

Pontosan ez a JSEcoin (JSE) lényege, egyszerűen megnyomunk egy gombot az oldalukon és máris indul a munka, a böngészőnk dolgozik. A jutalmunk nem más, mint JSEcoin, én alig fél óra alatt már kerestem is 0.002 JSE-t. Hogy mennyit fog érni a (közel) jövőben egy JSE? Fogalmam sincs.

Ha szeretnél weboldalaba JSE Coint pályázz nálunk és mi segítünk!